18 Kasım 2015 Çarşamba

Nurselin mutfağı Kabak Helvası nasıl yapılır?

Bugün nurselin mutfağında Kabak Helvasınin nasıl yapıldığı anlatıldı. Show tv ekranlarında hergün saat:12:00 de yayınlanan nurselin mutfağı yemek programı.

Kabak Helvası Malzemeleri:
2 adet sarı kabak
4 su bardağı toz şeker
Birkaç damla limon suyu
Yarım su bardağı badem
1 yemek kaşığı tereyağı

Kabak Helvası Hazırlanışı:
Sarı kabak kabuklarından ayrılarak rendelenir. Kabağın suyu süzülür, şekeri de ilave edilir ve sürekli karıştırılarak kıvam alıncaya kadar pişirilir. Kıvamlanınca limon suyu katılır ve ocaktan alınıp sunum kabına alınır. Bademler tereyağında kavrulur ve kabak helvasının üzerine konulur ve servis edilir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder