12 Ocak 2016 Salı
Nurselin Mutfağı Kopar Al Ekmeği Tarifi
Nurselin mutfağı yemek programında yapılacak olan Kopar Al Ekmeği tarifi izle yayınlandıktan hemen sonra. Blogumuzda sizinle paylaşıyoruz
Kopar Al Ekmeği Tarifi
Kopar Al Ekmeği Malzemeleri:
Yarım kilo un
1 paket kuru maya
4 yemek kaşığı esmer şeker
2 yemek kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı ceviz
2 su bardağı su
1 tutam tuz
Kopar Al Ekmeği Hazırlanışı:
Hamuru için yapmanız gereken bir kaba un, kuru maya, şeker ve tuz koyun. Bu karışıma üzerine ılık su ekleyerek sertleştirmeyecek şekilde yoğrulup yumuşak bir hamur haline getirilir. Üzeri kapatılıp mayalanması için beklenmelidir. Esmer şeker ve tarçın bir kaba koyularak harmanlanır. Cevizler rondo da ezilerek farklı bir kaba koyulur. Tavada eritilen tereyağı sonra bir kaba konululmalıdır. Mayalanan hamurunuzdan orta büyüklükte parçalar kopararak yuvarlayınız. Koparılan parçalar öncelikle tereyağına, ardından esmer şeker ve tarçının harmanlandığı kaba bandırılır ve kek kalıbına yerleştirilir. Kek kalıbındaki hamur bir sıra koyulduktan sonra çekilen cevizler içerisine dağıtılır. Aynı şekilde kat kat sıralanmış olan hamurların aralarına ceviz içleri dağıtılır ve son olarak hamurun üzerine ceviz konularak 180 derecelik fırına koyularak 20 dakika pişirilmesi beklenir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder