
Malzemeler:
1,5 kilo portakal
KEKİ İÇİN:
4 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
3,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
ÜZERİ İÇİN:
Portakal kabuğu rendesi
Hazırlanışı:
Keki için yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır. İçerisine sıvı yağ, süt, un, kakao, vanilya ve kabartma tozu eklenerek çırpmaya devam edilir. Portakallar ortadan ikiye bölünür ve bir kaşık yardımıyla içleri oyulur. Portakal çanaklarının üçte biri kek karışımıyla doldurulır. Devrilip kaymaması için bir muffin tepsisine oturtulur. Kekler önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlanmış fırında pişirilir
Diğer Nurselin Mutfağı Ebruli Kek Tarifi buradan takip edebilirsiniz.
Nurselin Mutfağı Portakal Çanağında Kek Tarifi izle
0 yorum:
Yorum Gönder