
Nursel Erginin sunduğu programda ağırlıklı olarak yöresel tarifler ekranlara getiriliyor. Nurselin mutfağı programında hazırlanan tariflerin malzemeleri, nasıl yapıldıkları, hazırlanışı beyazlimon.blogspot.com adresinden takip edebilirsiniz.
Divriği Pilavı Tarifi:
Divriği Pilavı Malzemeleri:
4 su bardağı pirinç
4 su bardağı etsuyu
2 su bardağı sıcak su
2 su bardağı nohut
3 çorba kaşığı tereyağ
2 su bardağı besni üzümü
1 çay kaşığı tuz
ETLİ HARCI İÇİN:
1 kilo kemikli kuzu eti
Bir tutam karabiber
Bir tutam yenibahar
Bir tutam tuz
SOĞANLI HARÇ İÇİN:
2 adet soğan
Bir tutam karabiber
Bir tutam yenibahar
Bir tutam tuz
Divriği Pilavı Hazırlanışı:
Nohutlar geceden ıslanır ve haşlanır. Kemikli kuzu eti de, tuzlanarak haşlanır. Pişen et çıkartılır ve kemiklerinden ayrılıp didilir. Etler karabiber ve yenibaharla harmanlanıp kenara alınır. Soğan tereyağla hafif kavrulur, karabiber ve yenibaharla çeşnilendirilir. Pilav tenceresine önce nohutlar döşenir, üzerine etler, onun da üzerine besni üzümü koyulur. En son yıkanıp suyu süzülen pirinçler tencerede yerini alır. Tencereye 4 su bardağı et suyu, 2 su bardağı da sıcak su dökülür. Bir çay kaşığı da tuz ilave edilerek pilav tenceresi ocağa alınır ve pişirilir. Dinlendirildikten sonra pilav ters çevrilerek servis tabağına alınır.
Nurselin Mutfağı Divriği Pilavı tarifi ve diğer tarifleri sitemizden takip edebilirsiniz.
Nurselin Mutfağı Divriği Pilavı Tarifi İzle
0 yorum:
Yorum Gönder