-->

15 Aralık 2015 Salı

Nurselin Mutfağı MARAŞ ÇEMENİ

Ödev ve Bilgi Sitesi- Hakkında bilgi nedir kisaca
Nurselin Mutfağı 15 Aralık 2015 salı MARAŞ ÇEMENİ Tarifi ve yapılışını Show Tv ekranlarında. Nurselin Mutfağı tariflerini programın hemen ardından sitemizde sizlerle paylaşıyoruz. MARAŞ ÇEMENİ tarifini evinde yapmak isteyenlere kolaylık olması açısından sitemizden takip edebilirsiniz. Nurselin Mutfağı yemek tarifleriyle Show TV ekranlarında izleyenlerin beğenisini kazanmaya devam ediyor.

Nursel Erginin sunduğu programda ağırlıklı olarak yöresel tarifler ekranlara getiriliyor. Nurselin mutfağı programında hazırlanan tariflerin malzemeleri, nasıl yapıldıkları, hazırlanışı beyazlimon.blogspot.com adresinden takip edebilirsiniz.

MARAŞ ÇEMENİ Tarifi:
MARAŞ ÇEMENİ Malzemeleri:
2 parça dana ilikli kemik
5 dilim dana boyun eti
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı ceviz
5 diş sarımsak
3 yemek kaşığı pul biber
2 yemek kaşığı çemen tozu
2 tatlı kaşığı toz biber
2 yemek kaşığı biber salçası
4 kepçe et suyu
MARAŞ ÇEMENİ Hazırlanışı:
İlikli kemikler ve boyun eti düdüklü tencereye alınır. 2 saat kadar pişirilen etler kemiklerinden ayrılmak üzere bir kaba alınıp ayıklanır. Etlerin içine rendelenmiş sarımsak, pul biber. çemen tozu, toz biber, biber salçası ve 1 kepçe et suyu eklenip karıştırılır. Karışım kıyma makinasından geçirilip ocağa alınır. Ocakta üzerine 3 kepçe et su eklenip suyu çekinceye kadar pişirilir .Kıvama gelmiş çemen ekmeklerin üzerine sürülerek servis edilir.
Nurselin Mutfağı MARAŞ ÇEMENİ tarifi ve diğer tarifleri sitemizden takip edebilirsiniz.


0 yorum:

Yorum Gönder

Back to Home Back to Top Copyright © 2011 Hayata PanTik At!... ®