
Geleli Kebabı Tarifi
Malzemeler:
100 gr kuyruk yağı
1 kilo kuzu kuşbaşı
5 adet patlıcan
2 adet domates
2 adet kuru soğan
5 adet yeşil biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
Su
Hazırlanışı:
Kuyruk yağı ve kuzu kuşbaşı et tencereye alınarak kavrulur ve pişmeye bırakılır. İçine yemeklik doğranan soğanlar eklenir. Ardından biberler ve domatesler doğranarak ilave edilir. Salçalar, karabiber, pul biber, tuz ve 2 su bardağı kadar suyu katıldıktan sonra pişmeye bırakılır. Patlıcanlar közlenir, soyulup doğrandıktan sonra tavaya alınır, tuz ve sıvı yağ eklendikten sonra hafif çevrilir. patlıcanlar fırın tepsisine alınır. Üzerine pişen etler serilir. Üstüne tereyağ eritilir ve dökülür. Geleli kebabı 180 dereceye ayarlanmış fırında 20 dakika kadar pişirilir.
Nurselin mutfağı tarifleri, Nurselin mutfağı izle, Nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün Nurselin mutfağında ne yapıldı, Nurselin mutfağı hangi kanalda, 9 Aralık 2015 Nurselin mutfağı Geleli Kebabı Tarifi nasıl yapılır, 9 Aralık Nurselin mutfağı Geleli Kebabı Tarifi, Geleli Kebabı Tarifi malzemeleri, Geleli Kebabı Tarifi nasıl pişirilir, Geleli Kebabı Tarifi nasıl yapılır, Nurselin mutfağı Geleli Kebabı Tarifi Tarifi , Nurselin mutfağı 9 Aralık çarşamba yemekleri
0 yorum:
Yorum Gönder