
Peynir Tatlısı Tarifi
Malzemeler:
250 gram tuzsuz inek peynir
2 adet yumurta
1 su bardağı un
Yarım çay bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
ŞERBETİ İÇİN:
2,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
5 adet karanfil
Birkaç damla limon
TEPSİYİ YAĞLAMAK İÇİN:
Sıvıyağ
Hazırlanışı:
Peynirin içine yumurtalar, un, irmik ve kabartma tozu katılarak yoğurulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlanır ve yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış ve 180 dereceye ayarlanmış fırında pişilir. Şerbeti için şeker ve su kaynatılır. İçine karanfil atılıp, limon sıkılarak ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. Kemalpaşa tatlıları piştikten sonra fırından çıkartılıp ılıtılır. Soğuk şerbet ılık tatlıların üzerine dökülür. Şerbetini çektikten sonra servis edilir.
Nurselin Mutfağı PEYNİR TATLISI Tarifi İZLE
0 yorum:
Yorum Gönder