
Nursel Erginin sunduğu programda ağırlıklı olarak yöresel tarifler ekranlara getiriliyor. Nurselin mutfağı programında hazırlanan tariflerin malzemeleri, nasıl yapıldıkları, hazırlanışı beyazlimon.blogspot.com adresinden takip edebilirsiniz.
SÖMELEK KÖFTESİ Tarifi:
SÖMELEK KÖFTESİ Malzemeleri:
Yarım kilo kara et
4 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı irmik
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı et suyu
Su
SOSU İÇİN:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı nane
SÖMELEK KÖFTESİ Hazırlanışı:
Çiğ köfte yapımında da kullanılan yağsız ve sinirsiz yarım kilo kara et, ince bulgur, irmik, tuzla yoğurulur. Avuç içinde rulo şekline getirilen köfteler kaynamakta olan su ve et suyu karışımına atılarak pişirilir. Suyu süzülen köfteler üzerine tereyağında kızdırılmış nane ve pul biber gezdirilerek servis edilir.
Nurselin Mutfağı SÖMELEK KÖFTESİ tarifi ve diğer tarifleri sitemizden takip edebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder