
Pahlili Pilav Tarifi Malzemeleri:
5 adet kuzu incik
4 su bardağı pirinç
2 su bardağı nohut
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
Su
Pahlili Pilav Tarifi Hazırlanışı:
Tencereye 1 yemek kaşığı tereyağı ve sıvıyağ koyulur. Yağ kızdıktan sonra incik etleri koyulup mühürlenir. Ardından etler düdüklü tencereye alınır. Tuzu ve yaklaşım 4 bardak su ilave edilip pişmeye bırakılır. Tencerenin kapağı kapatılarak hafif pişirilir. Pirinç tuzlanarak ıslatılıp bekletilir. Tencereye tepeleme 1 yemek kaşığı tereyağ konulup eritilir. Yıkanıp süzülen pirinçler ilave edilir. Bir tutam tuz eklenerek hafif kavurulur. Pişen kuzu inciklerin suyu pilava katılır. Su pirincin üzerini geçecek şelilde olmalıdır. Yetmezse üzerine su eklenir. Pilav pirinçler yumuşayana kadar pişirilir. Sunum kabına dinlenen pilav alınır. Üzerine etli lahana sarmasında sarılan yaprak dolmalar konur. onun da üzerine incik etleri yerleştirilerek servis edilir.
2 Aralık 2015 Nurselin mutfağı tarifleri, Nurselin mutfağı izle, Nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün Nurselin mutfağında ne yapıldı, Nurselin mutfağı hangi kanalda, 2 Aralık 2015 Nurselin mutfağı Pahlili Pilav Tarifi nasıl yapılır, 2 Aralık Nurselin mutfağı Pahlili Pilav Tarifi tarifi, Pahlili Pilav Tarifi malzemeleri, Pahlili Pilav Tarifi nasıl pişirilir, Pahlili Pilav Tarifi nasıl yapılır, Nurselin mutfağı Pahlili Pilav Tarifi Tarifi , Nurselin mutfağı 2 Aralık çarşamba yemekleri
0 yorum:
Yorum Gönder