
Patatesli Tokat Katmeri Tarifi
Patatesli Tokat Katmeri Tarifi Malzemeleri:
1 yemek kaşığı tuz
3 su bardağı su
Aldığı kadar un
İÇ HARCI İÇİN:
6 adet patates
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
ÜZERİ İÇİN:
Tereyağı
Patatesli Tokat Katmeri Tarifi Hazırlanışı:
Yoğurma kabına tuz, su koyulup kontrollü olarak unu azar azar konulup hamur yoğurulur. Elde edilen yumuşak kıvamlı hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler çıkartılır. İç harç için patatesler haşlanıp ezilir. İçine pul biber, kimyon, karabiber, tuz ve zeytinyağı ilave edilip karıştırılır. Bezeler önce küçük küçük açılır. Ortasına iç harç konulur ve yumru şeklinde kapatılıp hamur tekrar bu kez biraz daha büyük açılır. Katmerler önlü arkalı eritilmiş tereyağıyla yağlanarak sacta pişirilir.
2 Aralık 2015 Nurselin mutfağı tarifleri, Nurselin mutfağı izle, Nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün Nurselin mutfağında ne yapıldı, Nurselin mutfağı hangi kanalda, 2 Aralık 2015 Nurselin mutfağı Patatesli Tokat Katmeri Tarifi nasıl yapılır, 2 Aralık Nurselin mutfağı Patatesli Tokat Katmeri Tarifi tarifi, Patatesli Tokat Katmeri Tarifi malzemeleri, Patatesli Tokat Katmeri Tarifi nasıl pişirilir, Patatesli Tokat Katmeri Tarifi nasıl yapılır, Nurselin mutfağı Patatesli Tokat Katmeri Tarifi Tarifi , Nurselin mutfağı 2 Aralık çarşamba yemekleri
0 yorum:
Yorum Gönder