-->

4 Aralık 2015 Cuma

Nurselin Mutfağı KATLAMA Tarifi

Ödev ve Bilgi Sitesi- Hakkında bilgi nedir kisaca
Nurselin mutfağı bugün Katlama tarifine yer verildi. Katlama tarifi, Katlama malzemeleri, Katlama yapılışı, Katlama tarifi izle,

Katlama Tarifi
Katlama Tarifi Malzemeleri:
1 kilo un
250 gram tereyağı
3 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
Su
YUFKA ARALARINA SÜRMEK İÇİN:
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
KIZARTMAK İÇİN:
Sıvıyağ
ÜZERİ İÇİN:
Toz şeker

Katlama Tarifi Hazırlanışı:
Yoğurma kabına un alınır. İçine tereyağı ve sirke konulur. Önce yağ una yoğurarak yedirilir. Ardından kıvam tutana kadar kontrollü suyu ilave edilir ve yoğurulur. Yumuşak bir hamur elde edilir. Hamur dinlenmesi için 20 dakika kadar bekletilir. Hamurdan 7 beze yuvarlanarak ince açılır. Yufkalar aralarına sıvıyağ ve eritilmiş tereyağı sürülür ve üst üste konur. Hamurdan üç parmak kalınlığında şeritler kesilir. Ardından o şerikler kare kare kesilir. Kareler mektup gibi kapatılarak bol sıvıyağda kızartılır. Kızardıktan sonra üzerine toz şeker serpilip servis edilir.




0 yorum:

Yorum Gönder

Back to Home Back to Top Copyright © 2011 Hayata PanTik At!... ®