
Yassı Kadayıf Tarifi
Malzemeler:
3,5 su bardağı un
1 çay kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 adet yumurta
Bir fiske tuz
1,5 su bardağı su
1,5 su bardağı süt
ŞERBETİ İÇİN:
2,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
ARASI İÇİN:
2 su bardağı ceviz
BULAMAK İÇİN:
3 adet yumurta
KIZARTMAK İÇİN:
Sıvıyağ
Hazırlanışı:
Şeker ve su kaynatılır. Limon suyu katıldıktan sonra ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Un, toz şeker, tuz, kuru maya, yumurta, ılık su, süt bir araya getirilerek çırpılır. Karışım mayalanması için ılık ortamda yarım saat bekletilir. Mayalanan ve göz göz olan hamurdan hafif yağlanmış tavaya yarım kepçe küçük yuvarlaklar dökülür ve hafif yayılır. Tek tarafı piştikten sonra alınır. Biraz soğuduktan sonra içine dövülmüş ceviz koyulur ve yarım ay şeklinde kapatılır. Yassı kadayıflar kırılan ve hafif çırpılan yumurtaya bulanır ve sıvıyağda kızartıldıktan sonra soğuk şerbete atılır. Birkaç dakika şerbette bekletildikten sonra servis edilir.
Nurselin mutfağı tarifleri, Nurselin mutfağı izle, Nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün Nurselin mutfağında ne yapıldı, Nurselin mutfağı hangi kanalda, 9 Aralık 2015 Nurselin mutfağı Yassı Kadayıf Tarifi nasıl yapılır, 9 Aralık Nurselin mutfağı Yassı Kadayıf Tarifi tarifi, Yassı Kadayıf Tarifi malzemeleri, Yassı Kadayıf Tarifi nasıl pişirilir, Yassı Kadayıf Tarifi nasıl yapılır, Nurselin mutfağı Yassı Kadayıf Tarifi Tarifi , Nurselin mutfağı 9 Aralık çarşamba yemekleri
0 yorum:
Yorum Gönder