
Nursel Erginin sunduğu programda ağırlıklı olarak yöresel tarifler ekranlara getiriliyor. Nurselin mutfağı programında hazırlanan tariflerin malzemeleri, nasıl yapıldıkları, hazırlanışı beyazlimon.blogspot.com adresinden takip edebilirsiniz.
EZME KEBAP Tarifi:
EZME KEBAP Malzemeleri:
1 kilo orta yağlı dana kıyma
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 kilo domates
Yarım kilo yeşil biber
2 yemek kaşığı tereyağı
5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı pul biber
EZME KEBAP Hazırlanışı:
Kıyma, tuz ve pul biber yoğurma kabında iyice yoğrulur. Avuç içi büyüklüğünde köfteler elde edilir. Yeşil biber ve domatesler şişlere dizildikten sonra mangal üzerinde pişirilir. Köfteler de pişirilmek için odun ateşine alınır. Piştikten sonra köfteler, bıçakla küçük parçalara ayrılır. Közlenmiş domatesler küp şeklinde doğranır kızdırılmış tereyağında çevirilir. İçine sarımsak ve pul biber ilave edilir. Doğranmış köfteler domatese eklenir, hafif çevrildikten sonra ocaktan alınır. Ezme kebap közlenmiş biberlerle servis edilir.
Nurselin Mutfağı EZME KEBAP tarifi ve diğer tarifleri sitemizden takip edebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder