-->

3 Aralık 2015 Perşembe

Nurselin Mutfağı Cevizli Su Böreği Tarifi - Cevizli Su Böreği Nasıl Yapılır?

Ödev ve Bilgi Sitesi- Hakkında bilgi nedir kisaca
Nurselin mutfağı bugün Cevizli Su Böreği tarifine yer verildi. Cevizli Su Böreği tarifi, Cevizli Su Böreği malzemeleri, Cevizli Su Böreği yapılışı, Cevizli Su Böreği tarifi izle,

Cevizli Su Böreği Tarifi

Cevizli Su Böreği Tarifi Malzemeleri:
HAMURU İÇİN:
5 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
Yarım su bardağı su
Aldığı kadar un
İÇ HARCI İÇİN:
2 su bardağı ceviz
Yarım demet maydanoz

BÖREĞİ YAĞLAMAK İÇİN:
2 su bardağı sıvıyağ

Cevizli Su Böreği Tarifi Hazırlanışı:
Hamuru için yoğurma kabına yumurtalar kırılır. İçine tuz, su katılıp karıştırılır. Azar azar unu ilave edilerek yoğurulur. Hamurdan mandalina büyüklüğünde 6 bezeler yapılır ve açılır. Açılan ilk hamur yağlanan fırın tepsisine yayılır. İkinci açılan hamur 4’e bölünerek kaynayan suya atılıp çıkartılır. Ardından da soğuk suya batırılıp alınır. Hamurlar tepsiye ikinci kat olarak koyulur. Üçüncü yufka açılıp direk olarak tepsiye yayılır. Üzerine rondoda çekilmiş ceviz ve ince kıyılmış maydanoz serpilir. Üzerine tekrar açılan yufka kuru olarak yayılır. Sonraki yufka suda haşlanarak döşenir. En son yufka da açıldıktan sonra yuku olarak tepsiye alınır. Her yufka arası sıvıyağla yağlanır. En üstü de yağlandıktan sonra 150 dereceye ayarlanmış fırında pişirilir. Börek piştikten sonra fazla yağı süzülür




0 yorum:

Yorum Gönder

Back to Home Back to Top Copyright © 2011 Hayata PanTik At!... ®