
Sorpa Çorbası Tarifi Malzemeleri:
1 kilo kuzu kuşbaşı
Yarım kilo süzme yoğurt
1 demet taze soğan
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı tuz
Su
Sorpa Çorbası Tarifi Hazırlanışı:
Kuşbaşı etler tencereye alınıp kavurmaya başlanır. Yemeklik doğranmış kuru soğanlar ilave edilir. Biraz kavurduktan sonra ince doğranan yeşil soğanlar eklenir. Yaklaşık 1 litre suyu dökülür. Süzme yoğurt 1 su bardağı suyla seyreltilir. İçine kesilmemesi için tenceredeki sudan birkaç kepçe konur ve ılıyınca tencereye eklenip hızlıca karıştırılır. Nane, tereyağında kavurulur, sorpa çorbasının içine koyulur. Birkaç taşım kaynadıktan sonra ocaktan alınır.
4 Aralık 2015 Nurselin mutfağı tarifleri, Nurselin mutfağı izle, Nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün Nurselin mutfağında ne yapıldı, Nurselin mutfağı hangi kanalda, 4 Aralık 2015 Nurselin mutfağı Sorpa Çorbası Tarifi nasıl yapılır, 4 Aralık Nurselin mutfağı Sorpa Çorbası Tarifi tarifi, Sorpa Çorbası Tarifi malzemeleri, Sorpa Çorbası Tarifi nasıl pişirilir, Sorpa Çorbası Tarifi nasıl yapılır, Nurselin mutfağı Sorpa Çorbası Tarifi Tarifi , Nurselin mutfağı 4 Aralık cuma yemekleri
0 yorum:
Yorum Gönder