
Tava Mantısı Tarifi
Malzemeler:
2 adet tavuk but
2 su bardağı orta boy bulgur
Yarım çay bardağı zeytinyağı
4 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
Su
HAMURU İÇİN:
3 su bardağı un
3 adet yumurta
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Su
Hazırlanışı:
Tavuk butları haşlanır. Soğanlar zeytinyağında kavurulur. İçine bulguru katıldıktan sonra 2 su bardağı suyu da konulduktan sonra pişmeye bırakılır. Ocaktan alındıktan sonra içine karabiber, nane ve tuz katılarak soğumaya bırakılır. Mantı hamuru için elenmiş un, yumurtalar, zeytinyağı karıştırılır. Suyu da kontrollü katılarak hamur yoğurulur. Hamur mantı hamuru kalınlığında açılır ve iki parmak genişliğinde kareler kesilir. Hazırlanan harç ortalarına konulur ve dört köşesi bir araya getirilerek bohça şeklinde kapatılır. Mantılar zeytinyağı dökülmüş tepsiye dizilir. Ocağın üzerinde önlü arkalı kızartılır. Kızartılırken gerekirse tekrar yağ koyulur. Çevire çevire kızartılan mantılara haşlanan tavuğun suyu dökülür. Mantıların üzeri kapatılarak suyunu çekene kadar pişirilir. Sarmsaklar dövülür ve yoğurtla karıştırılır. Tava mantısı, sarımsaklı yoğurtla birlikte servis edilir.
Nurselin Mutfağı Bugün TAVA MANTISI Tarifi izle
0 yorum:
Yorum Gönder