
Etli Lahana Dolması Tarifi Malzemeleri:
1 adet beyaz lahana
200 gram salamura yaprak
Yarım kilo dana kıyma
1,5 su bardağı kırık yarma
1,5 su bardağı ince bulgur
3 adet kuru soğan
1,5 yemek kaşığı domates salçası
1,5 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
Su
Etli Lahana Dolması Tarifi Hazırlanışı:
İç harç için kırık yarma ve bulgur birleştirilip sıcak suyla ıslanıp bekletilir. Yumuşayınca içine kuru soğanlar doğranır. kıyma, salça, karabiber, tuz, kimyon, pul biber, zeytinyağı ilave edilip yoğurulur. Lahanalar kök yerleri ayıklanarak yaprak yaprak ayrılır. Kaynar suya atılıp fazla olmamak kaydıyla kendini bırakana kadar kaynayan suda tutulur. Sarılacak kıvama gelince de sudan çıkartılır. Lahanalara iç harç koyulur ve üçgen şeklinde sarılıp tencereye dizilir. Pehlili pilavda kullanılmak üzere salamura yapraklara da iç harçtan sarılıp tencerenin en üstüne yerleştirilir. Üzerine sıvıyağ, tereyağ ve 1 su bardağı kadar da su koyulur. Lahana dolması kısık ateşte pişirilir.
2 Aralık 2015 Nurselin mutfağı tarifleri, Nurselin mutfağı izle, Nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün Nurselin mutfağında ne yapıldı, Nurselin mutfağı hangi kanalda, 2 Aralık 2015 Nurselin mutfağı Etli Lahana Dolması Tarifi nasıl yapılır, 2 Aralık Nurselin mutfağı Etli Lahana Dolması Tarifi tarifi, Etli Lahana Dolması Tarifi malzemeleri, Etli Lahana Dolması Tarifi nasıl pişirilir, Etli Lahana Dolması Tarifi nasıl yapılır, Nurselin mutfağı Etli Lahana Dolması Tarifi Tarifi , Nurselin mutfağı 2 Aralık çarşamba yemekleri
0 yorum:
Yorum Gönder