-->

7 Aralık 2015 Pazartesi

Nurselin Mutfağı Kazan Kebabı Tarifi

Ödev ve Bilgi Sitesi- Hakkında bilgi nedir kisaca
Nurselin Mutfağı Kazan Kebabı Tarifi ve yapılışını Show Tv ekranlarında. Nurselin Mutfağı tariflerini programın hemen ardından sitemizde sizlerle paylaşıyoruz. Kazan Kebabı tarifini evinde yapmak isteyenlere kolaylık olması açısından sitemizden takip edebilirsiniz. Nurselin Mutfağı yemek tarifleriyle Show TV ekranlarında izleyenlerin beğenisini kazanmaya devam ediyor.

Nursel Erginin sunduğu programda ağırlıklı olarak yöresel tarifler ekranlara getiriliyor. Nurselin mutfağı programında hazırlanan tariflerin malzemeleri, nasıl yapıldıkları, hazırlanışı beyazlimon.blogspot.com adresinden takip edebilirsiniz.
Kazan Kebabı Tarifi:
Kazan Kebabı Malzemeleri:
700 gram dana kıyma
1 kilo patlıcan
2 adet kuru soğan
3 adet domates
1 tatlı kaşığı 5 türlü baharat (kişniş, kimyon, karabiber, karanfil, tarçın)
2 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı yeni bahar
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 su bardağı su
Kazan Kebabı Hazırlanışı:
Patlıcanlara 2-3 cm aralıklarla kopartılmadan kesikler atılır. Kıymaya küçük doğranan soğanlar, 5 türlü baharat (eğer yoksa toplam 1 tatlı kaşığına denk gelecek şekilde kişniş, kimyon, karabiber, karanfil ve tarçın karıştırılıp kullanılabilir), tuz, pul biber, salça, yenibahar ve sıvıyağ katılıp yoğurulur. Elde edilen harçtan küçük parçalar alınıp patlıcanların kesilen aralarına yerleştirilir ve tencereye dizilir. Sosu için rendelenmiş domatese su katılır ve kazan kebaplarının üzerine dökülür. Kazan kebabı kaynayıncaya kadar harlı ateşte, kaynadıktan sonra da kısık ateşte pişirilir.




0 yorum:

Yorum Gönder

Back to Home Back to Top Copyright © 2011 Hayata PanTik At!... ®