Kabaklı BörekTarifi Malzemeler:
HAMURU İÇİN
Yarım çay bardağı süt
Yarım çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
Yarım çay bardağı su

3,5 su bardağı un
İÇ HARCI İÇİN
700 gram bal kabağı
2 su bardağı ceviz
1,5 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
ÜZERİ İÇİN
3 yemek kaşığı tereyağı
Pudra şekeri
Kabaklı Börek Tarifi Hazırlanışı:
Hamuru için süt, yoğurt, sıvıyağ, sirke, yumurta, su, tuz, kabartma tozu karıştırılır. İyice karıştıktan sonra unu azar azar ilave edilerek yoğurulur. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler çıkartılır. Balkabakları dilimlenerek rendelenir. Cevizler dövülür ve rendelenmiş kabakların içine konur. Şekeri ve tarçını da ilave edilerek karıştırılır. Hamur bezeleri ince açılır. Açılan hamurdan 4 parmak kalınlığında şeritler kesilir. Harçtan içine koyularak muska şeklinde sarılır. Kabaklı börekler yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Üzerine eritilip kızdırılmış tereyağı dökülür ve 180 dereceye ayarlanmış ve önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Balkabaklı böreklerin üzerine soğuduktan sonra pudra şekeri serpilerek servis edilir.
11 Kasım 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 11 Kasım 2015 nurselin mutfağı Kabaklı Börek Tarifi nasıl yapılır, 11 Kasım nurselin mutfağı Kabaklı Börek Tarifi tarifi, Kabaklı Börek Tarifi malzemeleri, Kabaklı Börek Tarifi nasıl pişirilir, Kabaklı Börek Tarifi nasıl yapılır, nurselin mutfağı Kabaklı Börek Tarifi Tarifi , Nurselin mutfağı 11 Kasım çarşamba yemekleri
0 yorum:
Yorum Gönder