
Gül Kadayıf Tarifi Malzemeler:
1 kilo yaş kadayıf
1 su bardağı ceviz
4 yemek kaşığı tereyağı
ŞERBETİ İÇİN:
3 su bardağı şeker
4,5 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Gül Kadayıf Tarifi Hazırlanışı:
Şerbeti için şeker ve su kaynatılır. Ateşten indirmeye yakın limon suyu ilave edilip soğumaya bırakılır. Ceviz rondodan geçirilir. Yaş kadayıfdan az miktarda alınır ve ceviz ortasına konarak döndüre döndüre bir lokmada yenebilecek kadar küçük sarılır. Tepsiye dizildikten sonra 180 dereceye ayarlanmış fırında 5 dakika kadar tutulup kurutulur. Çıkartılınca üzerine kızgın tereyağ dökülüp 180 derecede kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkınca üzerine soğuk şerbet dökülür
Nurselin Mutfağı Kara Börek TarifiNurselin Mutfağı İskilip Dolması TarifiNurselin Mutfağı Gül Kadayıf TarifiNurselin Mutfağı GÜL KADAYIF Tarifi İzle
0 yorum:
Yorum Gönder