Soğanlı Pide Tarifi
Soğanlı PideTarifi Malzemeler:
1 paket kuru maya
1,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İÇ HARCI İÇİN:

1 su bardağı sıvıyağ
Yarım kilo lor peyniri
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı karabiber
HAMURU AÇMAK İÇİN:
1 çay bardağı sıvıyağ
TEPSİYİ YAĞLAMAK İÇİN:
Margarin
Soğanlı Pide Tarifi Hazırlanışı:
Maya ılık su ile karıştırılır, tuz ilave edilir. Unu da ilave edilerek hamur yoğurulur. Yaklaşık yarım saat mayalanması için bekletilir. Soğanlar piyazlık doğranarak sıvıyağda kavurulur. Kavurulduktan sonra ocaktan alınır. İçine lor peyniri, tuz, pul biber, karabiber katılarak karıştırılır. Dinlenen hamur sıvıyağla bulanır ve ikiye bölünür. İlk parça fırın tepsisi boyutunda eller sıvıyağa batırılarak açılır. Margarinle yağlanan fırın tepsisine yayılır. İç harç konur. ikinci hamur da aynı şekilde açılarak üzerine kapanır. Sıvıyağ böreğin üzerine gezdirilir. Soğanlı pide 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder