Malzemeleri:
3 adet yumurta
2 su bardağı süt
Yarım paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un

Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ceviz
ŞERBETİ İÇİN:
2 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağı
Taş Ekmek Tarifi Yapılışı:
Şerbeti için şeker ve su kaynatılır. Ocaktan aldıktan sonra tereyağı katılır ve şerbet ılımaya bırakılır. Yumurtalar, süt, kabartma tozu ve tuz çırpma teliyle karıştırılır. Unu azar azar ilave edilerek karıştırmaya devam edilir ve klasik krep hamuru elde edilir. Tavaya az sıvı yağ konur. Krepten bir kepçe alınıp önlü arkalı pişirilir. Her kepçede tava yağlanır. Krepler aralarına dövülmüş ceviz konularak sunum kabına üst üste konur. En üste yine ceviz gezdirilir. Üzerine ılımış şerbet dökülerek servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder