-->

24 Kasım 2015 Salı

Nurselin Mutfağı KAVURMALI HITAP Tarifi

Ödev ve Bilgi Sitesi- Hakkında bilgi nedir kisaca
Nurselin mutafağında KAVURMALI HITAP tarifi ve hazırlanışı

Malzemeleri:
HAMURU İÇİN:
1 kilo un
Yarım paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
Su
İÇ HARCI İÇİN:
250 gram kavurma
3 baş sarımsak
4 adet kuru soğan
Bir tutam maydanoz
1 tatlı kaşığı biber salçası
4 yemek kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı toz biber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
KAVURMALI HITAP Hazırlanışı:
Hamur için maya, az suda ezilir. Toz şeker, tuz ve unu koyulur. Su azar azar ilave edilerek hamur yoğurulur ve 20 dakika kadar dinlenmeye bırakılır. İç harcı için ince kıyılmış sarımsak ve maydanozlar, doğranmış kavurma ve soğanlar, biber salçası, pul biber, toz biber, karabiber, zeytinyağı karıştırılarak yoğurulur. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartılıp yuvarlanır. Beze oval açılır. İçine kavurmalı harç konarak kapatılır. Kavurmalı hıtaplar önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir.

Nurselin Mutfağı CEVİZLİ TATLI TarifiNurselin Mutfağı KAVURMALI HITAP TarifiNurselin Mutfağı TEVENK SARMASI Tarifi
Nurselin Mutfağı KAVURMALI HITAP Tarifi


0 yorum:

Yorum Gönder

Back to Home Back to Top Copyright © 2011 Hayata PanTik At!... ®