İzmir Köftesi Tarifi
İzmir KöftesiTarifi Malzemeler:
1 kilo dana kıyma
2 adet bayat ekmek
3 adet kuru soğan
8 adet patates
6 adet domates
10 adet yeşil biber

1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı karabiber
SOSU İÇİN:
Yarım su bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı biber salçası
1 su bardağı su
KIZARTMAK İÇİN:
Sıvıyağ
İzmir Köftesi Tarifi Hazırlanışı:
Kıymanın içine ufalanmış ekmek, rendelenmiş soğan, ince kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber katılarakyoğurulur. Köftelere parmak şekli verilir. Patatesler soyulup irice dilimlenir. Köfteler ve patateslerkızartılır. Kızaran köfte ve patatesler cam fırın kabına bir sıra patates bir sıra köfte olmak üzere dizilir.Domates ve biberler iri doğranır. Köfte ve patateslerin üzerine konur. Sosu için biber salçası sıvıyağdakavurulur. İçine su katılır ve yemeği üstüne gezdirilir. İzmir köfte 200 dereceye ayarlanmış fırında 20dakika kadar pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder