-->

26 Kasım 2015 Perşembe

Nurselin Mutfağı Hurmalı Kömbe Tarifi

Ödev ve Bilgi Sitesi- Hakkında bilgi nedir kisaca
Hurmalı Kömbe Tarifi

Hurmalı Kömbe Tarifi Malzemeler:
300 gram tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı su
2 çay kaşığı kömbe baharatı (mahlep, hint cevizi, vanilya)
Yarım çay kaşığı damla sakızı
Yarım çay kaşığı karbonat
Aldığı kadar un
İÇ HARCI İÇİN:
200 gram hurma
Yarım su bardağı ceviz
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tarçın
Hurmalı Kömbe Tarifi Hazırlanışı:
Oda sıcaklığındaki tereyağı, pudra şekeri, baharatlar, su, karbonat, damla sakızı yoğurulur. İçine azar azar un ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edilir. Hamurdan avuuca sığabilecek küçüklükte parçalar yuvarlanır. Hurmaların çekirdekleri ayıklanır ve doğranır. Cevizler de ince kıyılıp hurmalara katılır. Ardından tereyağı ve tarçın da ilave edilip harmanlanır. Hamurların içi içli köfte gibi elle oyulur. İçine hurmalı harç koyulup yuvarlanır ve kömbe kalıbıyla şekillendirilir. Kömbe kalıbı olamayanlar çatalla ya da elle şekil verebilir. Kömbeler 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirilir.

1- Nurselin Mutfağı Hurmalı Kömbe Tarifi
2- Nurselin Mutfağı Oruk Tarifi
3- Nurselin Mutfağı Ispanaklı Börek Tarifi
4- Nurselin Mutfağı Kumbursiye Tarifi



0 yorum:

Yorum Gönder

Back to Home Back to Top Copyright © 2011 Hayata PanTik At!... ®