Ardanın mutfağı bugün Güveçte Erişte tarifine yer verildi. Güveçte Erişte tarifi, Güveçte Erişte malzemeleri, Güveçte Erişte yapılışı, Güveçte Erişte tarifi izle,

Güveçte Erişte Tarifi Malzemeleri:
500 gr ev eriştesi
2 avuç ceviz içi – dövülmüş
1 yemek kaşığı tereyağı
Beşamel sos için;
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı süt
½ adet muskat rende
Tuz
Karabiber
Üzeri için;
1 su bardağı kaşar peyniri
Güveçte Erişte Tarifi Hazırlanışı:
Erişteleri haşlayın, süzün.Erişteleri haşladığınız tencerede tereyağını eritin, cevizleri ekleyip kavurun. Ardından haşladığınız erişteleri ilave edip karıştırın. Beşamel için, ayrı bir tencerede tereyağını eritin, unu ekleyin kavurun. Sütü ilave edip sürekli karıştırıp kıvam almasını sağlayın. Muskat, tuz ve karabiberi ilave edip kenara alın.Erişteler ve beşamel sosu harmanlayın. Güvece sosta harmanladığınız erişteleri yerleştirin ve üzerine kaşarı serpiştirin.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder