
Nursel Erginin spikerliğini yaptığı programda genel olarak yöresel tarifler kanal ekranlarına getiriliyor. Nurselin mutfağı yemek tarifleri programında hazırlanan yemeklerin malzemeleri, nasıl yapıldıkları, hazırlanışı "beyazlimon.blogspot.com" adresinden takip edebilirsiniz.
ABUGANNUŞ Tarifi:
ABUGANNUŞ Malzemeleri:
Yarım kilo dana kıyma
1,5 kilo patlıcan
5-6 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tuz
ABUGANNUŞ Hazırlanışı:
Kıyma doğranmış sarımsakla beraber yaklaşık yarım su bardağı sıvı yağda kavurulur. İçine tuz ve pul biber katılır. Elde edilen harçtan 3 yemek kaşığı kadarı abugannuşun üzerine koyulmak üzere ayırılır. Patlıcanlar közlenir. Kabukları soyulup bir havan yardımıyla iyice ezilir. İçine toz kırmızı biber konularak kıymalı harcın içine katılır ve ocakta birkaç dakika çevirilir. Servis tabağına alınan abugannuşun üzerine, ayrılan kıymalı harç dökülür. Arzuya göre közlenmiş kırmızı biberle birlikte servis edilir.Afiyet olsun...
Nurselin Mutfağı ABUGANNUŞ tarifi ve diğer tarifleri sitemizden takip edebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder