-->

13 Kasım 2015 Cuma

Nurselin Mutfağı Tokat Baklavası Tarifi

Ödev ve Bilgi Sitesi- Hakkında bilgi nedir kisaca
Nurselin Mutfağı Tokat Baklavası Tarifi
Tokat Baklavası Tarifi
Tokat BaklavasıTarifi Malzemeler:
3 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 tutam tuz
1 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İÇİ İÇİN:
1 su bardağı ceviz
ŞERBETİ İÇİN:
4,5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
ÜZERİ İÇİN:
5 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
Tokat Baklavası Tarifi Hazırlanışı:
Şerbeti için şeker ve su kaynatılır. Limon suyu da konulduktan sonra ocaktan alınarak soğumaya bırakılır. Yoğurma kabına yumurtalar kırılır, süt, sıvı yağ, tuz, sirke, kabartma tozu katılır. Unu da azar azar ilave edilerek hamur yoğurulur. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yuvarlanır. Bezeler ince açılır. her yufka 4’e bölünür. Her parçanın köşeleri karşılıklı olarak tutularak ortaya doğru büzdürülür. Tam ortaya ceviz konur. 4 köşe cevizin üzerine kapatılarak katlanır. Baklavalar ters çevirilerek fırın kabına dizilir. Üzerlerine kızdırılmış tereyağı ve sıvı yağ gezdirilir. 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz üzerine soğuk şerbet dökülür. Sizin Mayalı Cevizli Baklava Tarifi de ilginizi çekebilir.


0 yorum:

Yorum Gönder

Back to Home Back to Top Copyright © 2011 Hayata PanTik At!... ®