Haşhaşlı Katmer Tarifi
Haşhaşlı KatmerTarifi Malzemeler:
300 gram haşhaş

3 yemek kaşığı tereyağı
9 su bardağı un
1 yemek kaşığı tuz
Su
Haşhaşlı Katmer Tarifi Hazırlanışı:
Yoğurma kabına un konur. Tuzu katılır, suyu da azar azar ilave edilerek hamur yoğurulur. Elde edilen hamurdan 10-11 adet beze çıkartılarak yuvarlanır. Hamurun açılacağı tezgaha sıvı yağ dökülerek hamur bezeleri elle inceltilerek açılır. üzerine eritilmiş tereyağ ve sıvı yağ karışımı gezdirilir. Onun da üzerine haşhaş sürülür. Önce karşılıklı kenarlar katlanır. Tekrar yağ gezdirilerek haşhaş sürülür. Bu kez diğer kenarlar içe doğru katlanarak kare şekli elde edilir. Haşhaşlı katmerler buzdolabına konarak 15-20 dakika bekletilir. Ardından sacta önlü arkalı çevirilerek pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder