Kavurmalı PideTarifi Malzemeler:
Yarım kilo kavurma
1 çay bardağı yoğurt
2 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
Yarım paket kuru maya

1 tatlı kaşığı tuz
6 su bardağı un
2 çay bardağı su
ÜZERİ İÇİN:
2 yemek kaşığı tereyağı
Kavurmalı Pide Tarifi Hazırlanışı:
Hamuru için ılık su, kuru maya, yoğurt, sıvı yağ, şeker, tuz, yumurta karıştırılır ve içine azar azar unu katılarak yoğurulur. Hamur dinlenmesi için 20 dakika kadar bekletilir. Kavurmalar küçük kareler halinde kesilir. Dinlenen hamur 4-5 bezeye bölünür. Her beze çok inceltilmeden ince uzun açılır. Ortasına kavurma konur ve ortası açık bırakılacak şekilde uçlarından kapatılır. Pideler yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirilen pidelere fırından çıkar çıkmaz tereyağı sürülüp sıcak servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder