-->

24 Kasım 2015 Salı

Nurselin Mutfağı EKŞİLİ KÖFTE Tarifi

Ödev ve Bilgi Sitesi- Hakkında bilgi nedir kisaca
Nurselin mutafağında EKŞİLİ KÖFTE tarifi ve hazırlanışı
Malzemeleri:
750 gram kuzu kuşbaşı
1 su bardağı nohut
2 yemek kaşığı biber salçası
Yarım su bardağı sumak tohumu
Su
KÖFTESİ İÇİN:
300 gram yağsız dana kıyma
2 su bardağı ince bulgur
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
SOSU İÇİN:
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı nane
EKŞİLİ KÖFTE Hazırlanışı:
Sumak tohumu içine sıcak su konur ve ekşisinin çıkması için bir kenarda bekletilir. ince bulgur, içine tuz, pul biber ve karabiber konarak ıslatılır. Yumuşayınca kıyması eklenir ve yoğurulmaya başlanır. İyice yoğrulduktan sonra harçtan misket büyüklüğünde köfteler yuvarlanır. Köfteler bir eleğin üzerinde toplanır. Bir tencere su koyulup kaynatılır. Elek tencerenin üzerine oturtulur. Üstü bir kapakla kapatılır ve köfteler buharla pişirilir. Kuzu kuşbaşı tencereye alınarak kavrulur. Biber salçası ve üzerini iki parmak geçecek kadar suyu konulduktan sonra kaynamaya bırakılır. Etler pişince içine buharda pişen köfteler ve geceden ıslatılmış nohutlar katılır. Arzuya göre su eklenerek nohutlar yumuşayana kadar kaynatılır. Sumak tohumlarının suyu süzülerek ekşili köfteye ilave edilir. Tereyağında nane kavrulur ve üzerine sos olarak dökülüp servis edilir.

Nurselin Mutfağı CEVİZLİ TATLI TarifiNurselin Mutfağı KAVURMALI HITAP TarifiNurselin Mutfağı TEVENK SARMASI Tarifi
Nurselin Mutfağı EKŞİLİ KÖFTE Tarifi izle


0 yorum:

Yorum Gönder

Back to Home Back to Top Copyright © 2011 Hayata PanTik At!... ®