Tokat Kebabı Tarifi
Tokat KebabıTarifi Malzemeler:
1,5 kilo kuzu kuşbaşı
1,5 kilo kuyruk yağı
4 adet patlıcan
5 adet domates

10 adet yeşil biber
2 yemek kaşığı tuz
2 baş sarımsak
Tokat Kebabı Tarifi Hazırlanışı:
Patlıcanların ve biberlerin baş ve son kısımları kesilir, önce ortadan sonra eninden ikiye bölünür. Patatesler soyulur, halka halka dilimlenir. Şişlere etten, kuyruk yağından, patlıcan, biber ve patatesten birer ya da arzuya göre dizilir. Patlıcanlar dizilirken tuza batırılmalıdır. Sarımsaklar soyulmadan baş halindeyken bir şişe dizilir. Tokat kebabı için özel olarak hazırlanan sobanın alttaki çekmece bölümüne domatesler dörde bölünerek koyulur, üzerine tuz ekilir. Bu sobanın yerine mangal da kullanılabilir. Şişler pişiriciye dizilir. Arada çevirilerek harlı ateşte pişirilir. Sobanın ateşi köz haline gelince de sarımsaklar konulur ve közde pişirilir. Tokat kebabı şişlerinden çıkartılarak sıcak servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder