Kumbursiye Tarifi Malzemeler:
1 kilo kuzu kuşbaşı

Yarım kilo tuzlu yoğurt
1 kilo arpacık soğan
1 baş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
Su
SOSU İÇİN:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı nane
Kumbursiye Tarifi Hazırlanışı:
Kuzu kuşbaşı ve akşamdan ıslatılmış nohut düdüklü tencereye alınır ve üzeri az geçene kadar suyu konup pişmeye bırakılır. Başka bir tencerede tereyağ kızdırılıp içine arpacık soğan konulup kavrulur. İçine sarımsaklar katılır. Pişen et ve nohutlar suyuyla birlikte tencereye dökülür. 2 su bardağı kadar su eklenir. Bir taşım kaynatıldıktan sonra tuzlu yoğurt katılarak karıştırılır. Birkaç taşım tekrar kaynatılır. Tereyağı eritilir, içine karabiber, toz biber ve nane koyularak kızdırılır. Kumbursiye, üzerine bu sos gezdirilerek servis edilir.
1- Nurselin Mutfağı Hurmalı Kömbe Tarifi
2- Nurselin Mutfağı Oruk Tarifi
3- Nurselin Mutfağı Ispanaklı Börek Tarifi
4- Nurselin Mutfağı Kumbursiye Tarifi
0 yorum:
Yorum Gönder