Malzemeleri:
5 adet yumurta
2 kahve fincanı un

3 kahve fincanı ceviz
1 paket vanilya
MUHALLEBİSİ İÇİN:
1 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
8 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
4 su bardağı süt
ŞERBETİ İÇİN:
1,5 su bardağı su
1,5 su bardağı toz şeker
ÜZERİ İÇİN:
1 su bardağı ceviz
KALIBI YAĞLAMAK İÇİN:
Tereyağı
CEVİZLİ TATLI Hazırlanışı:
Muhallebisi için süt, nişasta, toz şeker, vanilya, un karıştırılır. Ocağa alınarak kıvama gelinceye kadar pişirilir. Keki için yumurta ve toz şeker köpürene kadar çırpılır. Un, vanilya ve ceviz ayrı bir yerde karıştırılıp içine ilave edilir ve çırpılır. Dikdörtgen cam fırın tepsisi yağlanır ve 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirilir. Şerbeti için su ve toz şeker kaynatılır. Kek fırından çıkartılınca üzerine ılık şerbet dökülür. Ardından muhallebi üzerine yayılır. Tatlı üzerine bol ceviz dökülerek servis edilir.
Nurselin Mutfağı CEVİZLİ TATLI TarifiNurselin Mutfağı KAVURMALI HITAP TarifiNurselin Mutfağı TEVENK SARMASI Tarifi
Nurselin Mutfağı CEVİZLİ TATLI Tarifi izle
0 yorum:
Yorum Gönder