Bütüm Et Malzemeleri:
ETİ İÇİN:
1 adet kuzu ön kol
2,5 yemek kaşığı tereyağı
1 litre su
1 yemek kaşığı tuz
SEBZELERİ İÇİN:
4 adet patlıcan
3 adet domates

10 adet sivri biber
2 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı karabiber
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı tuz
Bütüm Et Hazırlanışı:
Tereyağı büyükçe bir tencereye alınarak kızdırılır, içine et koyulur ve önlü arkalı mühürlenir. Mühürlenen ete suyu dökülür. Tuzu da koyularak kaynamaya bırakılır. Patlıcan alacalı soyulur, irice dilimlenip tuzlu suya atılır. 15 dakika bekledikten sonra suyu süzülür ve yarısı güvece konur. Üzerine doğranmış soğanların yarısı, onun da üzerine doğranmış biberlerin ve domateslerin yarısı serpiştirilir. Ardından sebzelerin diğer yarıları da yine aynı sırayla güvece alınır. Sarımsaklar doğranıp içine atılır. tereyağ, karabiber, tuz, sıvı yağ, yarım su bardağı suyla ezilmiş salça ve suyu da ilave edilir. Güvecin kapağı kapatılarak sebzeler pişmeye bırakılır. Servis kabına önce sebzeler alınır. Üzerine eti yerleştirilir. Etin suyundan iki kepçe ilave edildikten sonra bütüm et sıcak servis edilir.Afiyet olsun.
Nurselin Mutfağı Bugün Bütüm Et Tarifi izle
0 yorum:
Yorum Gönder